טיולי מים לא מוכרים בארץ ישראל! בפלגים, בנחלים, בנהרות, בבריכות, בכנרת ובים, במים צלולים מקרסול עד צוואר. וכל זה לפני שדיברנו על ההפלגה אל האופק ב"סוסון הים" (עליו משייטים בהנאה), שחיות האורך בנהר ושכיות החמדה.
בספר מסלולים:
למשפחה שוחרת הטבע: "פלגי "אגדות", "המים האפלים", "הנחל הסמוי מן העין", או "הרפתקה בראש הנקרה" ועוד מסלולים רבים ומפתיעים בחדשנותם.
לצעירים ולנוער – "מגשר הפקק", "שני ממתקים ויום", "גילוי נאות", "בניאס תחתון למבינים", ועוד.
לרומנטיקנים – טיולי החופים, "נחל אינשם", " קופצים לירדן", "בין דגניה לכנרת", ועוד.
לנועזים – "מגשר הדודות", "הרפתקה בחצבאני", "חוצות עכו" ועוד ועוד ועוד.
מסלולים חדשניים, צוננים בקיץ חם, נגישים לכול, וכל הטוב הרטוב הזה נסתר בצפוננו.
ואנחנו לא ידענו...
מיכאל בן דרור – מקיבוץ שדה נחמיה (חוליות) שפרגולתו כפסע משטף הבניאס, מדריך טיולים לא מוכרים בסגנון מיוחד ומחברם של ספרי טיולים חדשניים כמו "אל פינות החמד", "אומנים, מרפאים ועושי נפלאות בגליל", "ראיתי אנשים ירוקים", "קסם של מקום", "הגליל הכי עליון" ועוד. בן דרור נושא בתואר המפוקפק "ממציא האבוב", "מר טיולי מים", ואבי "סוסון הים" –ההברקה ההופכת כל נהר בריכה וים לנגישים, אטרקטיביים ומטוילים.